En programvara – många användningsområden

Redigera och rita i pdf-filer

Ett multiverktyg som verkligen fungerar

Anpassad för byggbranschen

Bluebeam Revu

Bluebeam Revu är byggd för byggbranschen!

Arkitekter, ingenjörer och byggare använder Bluebeams Revu för att slutföra projekt snabbare, minska riskerna och maximera avkastningen i projekten.

I praktiken betyder det smarta och effektiva funktioner för alla arbetsgrupper inom byggbranschen. Bluebeam Revu hanterar alla olika typer av pdf-dokument. Allt från textdokument till ritningsdokument, ja till och med inskannade dokument. Med redigeringsfunktionerna tar man lätt bort eller lägger till innehåll i ett dokument. Men de stora fördelarna är funktionerna för att sätta skala på ritningarna och möjligheterna att lägga till markeringar i form av kommentarer eller andra ritningssymboler. En annan mycket bra funktion är de många möjligheterna till mätningar och mängdningar som automatiskt sparas i en lista. Men inte nog med det! Det ingår även en samarbetsplattform för molnlagring och samgranskning av bygghandlingar.

Bluebeam Revu löser många arbetsuppgifter

Installationsritningar

Hantera installationsritningar i alla faser av ett byggprojekt. Med Bluebeam Revu kan du skapa, redigera, kommentera och dela ritningar i PDF-format, utan att förlora någon information eller kvalitet. Du kan också samarbeta med andra i realtid, oavsett var du befinner dig. Bluebeam Revu hjälper dig att spara tid, pengar och resurser, samtidigt som du ökar produktiviteten och kvaliteten på ditt arbete. Oavsett om du arbetar med bygg, el, VVS eller annan installation, är Bluebeam Revu det perfekta verktyget för dig.

SKAPA Elinstallation underlag relationshandling

Anbud och kalkyler

Skapa exakta och övertygande anbud. Med Bluebeam Revu kan du enkelt kalkylera kostnader, mängder och tidsåtgång för ditt projekt, samt skapa tydliga och detaljerade ritningar och dokument. Du kan också samarbeta smidigt med andra aktörer i byggbranschen, såsom beställare, arkitekter och entreprenörer, genom att dela och kommentera dina filer i realtid. Bluebeam Revu gör det möjligt för dig att spara tid, pengar och resurser, samt att öka din konkurrenskraft på marknaden. Om du vill ta ditt anbudsarbete till nästa nivå, prova Bluebeam Revu idag!

Revu kalkylering

APD-planer

Revu är ett kraftfullt verktyg för att skapa och redigera APD-planer. Med tillägget SKAPA APD-plan får du tillgång till en mängd symboler och funktioner som är anpassade för APD-arbetet. Du kan enkelt sätta en skala på din ritning och dra och släppa de skalenliga symbolerna där du vill ha dem. Du kan också lägga till text, kommentarer, hyperlänkar och andra element som gör din APD-plan tydlig och informativ. Med Revu och SKAPA APD-plan kan du arbeta snabbt och effektivt med dina APD-planer, samtidigt som du skapar en säker arbetsplats. Du kan dela dina APD-planer med andra i realtid, få feedback och göra ändringar direkt i Revu. Du kan också spara dina APD-planer i molnet och ha tillgång till dem var du än är. Revu och SKAPA APD-plan är den perfekta kombinationen för dig som ritar APD-planer.

SKAPA ADP-plan

TA-planer

Revu är ett perfekt verktyg för att skapa, redigera och granska TA-planer. Med tillägget SKAPA TA-plan kan du enkelt dra och placera symboler och vägmärken som följer transportstyrelsens regler och riktlinjer. Du kan också ange en skala på din ritning och använda de skalenliga symbolerna för att få en korrekt och tydlig bild av hur din vägarbetsplats kommer att se ut. SKAPA TA-plan hjälper dig att planera och skylta upp din vägarbetsplats på ett effektivt och säkert sätt.

SKAPA TA-plan

Elinstallation

Med tillägget SKAPA Elinstallation kan du enkelt och effektivt rita elinstallationsritningar, skapa förfrågningsunderlag, relationsunderlag och kalkyler i pdf-programmet Bluebeam Revu.
Tillägget har ett stort bibliotek med nästan 300 symboler som du kan dra och släppa på din ritning. Du kan också använda olika ritverktyg för att rita ledningar, ledningsmarkeringar och texter. Tillägget försöker följa de standarder och praxis som finns i elbranschen, men du har också möjlighet att anpassa symbolerna och verktygen efter dina egna behov och preferenser.

Brand- och säkerhetssystem

Om du har behöver upprätta ritningar för brand- och säkerhetssystem så kan du komplettera Bluebeam Revu med SKAPA Säkerhet. Med detta tillägg för Bluebeam Revu kan du skapa ritningar och projektera säkerhetsanläggningar. om entreprenör eller installatör kan du även mängda både kabellängder och utrustning. Du ritar, projekterar och mängdar direkt i en PDF-ritning eller bild.
Allt med knivskarpa symboler i vektorupplösning som är optimerade för att hålla filstorleken nere.

Besiktning & kontroll

Bluebeam Revu är ett program som hjälper dig att utföra besiktningar och kontroller av installationer på ett effektivt och professionellt sätt. Med Bluebeam Revu kan du koppla en bild till en plats på ritningen, så att du kan se exakt hur installationen ser ut i verkligheten. Du kan också använda markeringsverktygen för att lägga till kommentarer, notera brister eller markera godkända delar. Bluebeam Revu gör det enkelt att dokumentera och kommunicera dina resultat med andra parter, såsom beställare, entreprenörer eller kunder. Bluebeam Revu är ett måste för alla som arbetar med besiktningar och kontroller av installationer.

Revu Besiktning

Granskning

Granska och kommentera ritningshandlingar i digitalt format. Med Revu kan du enkelt skapa, redigera, dela och följa upp granskningsprocessen med alla inblandade parter. Du kan också använda smarta funktioner som mätning, markering, jämförelse och hyperlänkar för att effektivisera ditt arbete. Revu har fullt stöd för BEAst Effektivare granskning 3.0 och gör det möjligt för dig att följa standarden på ett smidigt och säkert sätt samt använda fördefinierade mallar och symboler som överensstämmer med standarden. Vilket bidrar till en bättre kvalitet och samverkan i byggbranschen.

Revu Beast effektivare granskning

Så här fungerar det

1. Välj variant

Revu finns i tre olika varianter som anpassats efter olika behov. Den enklaste Revu Basics, mellan varianten Revu Core som de flesta väljer eller den fullutrustade Revu Complete.

2. Tilldela licens

Alla licenser och varianter hanteras smidigt och enkelt i en licensportal. Här tilldelar man licenserna till användarna och skulle någon sluta så tar man enkelt bort tilldelningen.

3. Börja arbeta

Logga in med din användare på vilken dator du vill, smidigt och enkelt. Nu är det bara att börja jobba. Öppna ett dokument, sätt en skala och gör jobbet både enklare och roligare.

Vilken variant av Revu passar mig?

De flesta kommer troligen att klara sig med Revu 21 Core, men man måste se upp med de specifika funktionerna så som Dynamisk fyllning, länkning till Excel-kalkyl och tex. möjligheten att hantera hyperlänkar i många dokument samtidigt (Batchfunktioner). Har man behov av någon av dessa funktioner så behöver de användarna använda Revu 21 Complete. Olika användare kan alltså köra olika varianter av Revu.

Basics

Revu Basics riktar sig till dig som behöver grundläggande verktyg för markering och hantering av kontors- och projektdokument inom bygg och fastighetsägarverksamhet.

Funktioner

 • Ansluta till Studio sessioner och projekt.
 • Grundläggande kalibrering av skala.
 • Inkluderar grundläggande mätning för längd och areamätning.
 • Hantera och skapa innehåll, till exempel genom att redigera, hantera, hyperlänka, storleksändra och organisera PDF-filer.
 • Skapa PDF-filer från valfria Windows-filer och importera och exportera till och från Microsoft Office.
 • Markera, spåra och redigera PDF-filer, bland annat med dynamiska stämplar och hyperlänkar.
 • Grundläggande funktion för att lägga in foton.
 • Personlig anpassning av program, verktygsfält och markeringar.
 • Digitala signaturer och OCR.
 • SharePoint- och ProjectWise-integrationer.
 • Grundläggande export av innehåll i markeringslista.

Core

Core är en komplett samarbetslösning för bygg och fastighetsägare för hantering av små och medelstora projekt. Den lämpar sig bl.a. för dig som, utöver att kunna lägga in markerar, vill kunna mäta och mängda.

Funktioner utöver Basics

 • Starta Studio sessioner och projekt.
 • Inkluderar utökade funktioner för mätning för omkrets, volym, diameter, radie och antal. Det finns även verktyg för ett exkludera/ta bort delområden vid area- och volymmätning.
 • Skapande av innehåll och automatisering med tredjepartslösningar (AutoCAD, Revit) för bygg och fastighetsägare.
 • Markering av specialinnehåll (som 3D-PDF) och grundläggande verktyg för mätning och mängdavtagning.
 • Lägga till media (foton och videos länkas).
 • Användning av anpassade skrafferingsmönster (mönsterfyllningar).
 • Rita skalenligt med skiss till skala-verktyg.
 • Utökade rapportering av innehåll i markeringslista med export till csv och xml.
 • Skapande av anpassade statusar.
 • Avancerad dokumentnavigering med ”sets” och visuell sökning av symboler.
 • Överlagring och jämförelse av dokument.

Complete

Revu Complete riktar sig till dig som behöver hantera och optimera komplexa projekt i stor skala inom bygg- och fastighetsägarverksamhet samt för snabbare mängdning och kalkylering.

Funktioner utöver Core

 • Dynamisk fyllning för att snabbt skapa en eller flera mätningar baserat på en områdesgräns.
 • Avancerad automatisering för skalning av projekt
 • Batchversioner av funktionerna för digitala signaturer, professionella stämplar, Slip Sheet och hyperlänkar.
 • Avancerad rapportfunktion med livelänk till Excel (Mängdlänk) och rapport med utrymmen.
 • Skriptning.

Funktioner i Bluebeam Revu

Skalenligt

Med Revu kan man välja en skala för dokumentet och rita skalenligt. Det går att välja en fördefinierad skala eller kalibrera en skala från en känt mått på ritningen. Använd något av de skalenliga ritverktygen och skriv in de mått du önskar. Det finns även en funktion för dynamsik skalning av symboler i verktygslådorna som du kan skapa själv eller hittar i de symbolbibliotek som finns för Bluebeam Revu.

Dynamisk fyllning

Dynamisk fyllning kan hjälpa dig att markera oregelbundna områden och skapa flera markeringar samtidigt. Fyllningen gör att du kan täcka stora eller komplexa urval av ritningen och skapa en form. Urval som sedan kan konverteras till en polygon, markerar ett utrymme eller användas för en mängd mätverktyg. Det gör ditt mängdnings- och mätningsarbete mycket effektivare. Använd funktionen Dynamisk fyllning och välj sedan det markeringsverktyg du vill använda.

Markeringslistan

Markeringslistan i Revu är ett verktyg som gör det möjligt att skapa och hantera markeringar på PDF-dokument. Markeringar är grafiska eller textuella element som du kan lägga till på en PDF för att kommentera, förklara eller betona något. Markeringslistan visar alla markeringar som finns på ett PDF-dokument i en tabell, där du kan sortera, filtrera, redigera och exportera dem.

Tack vare markeringslistan behöver du inte leta manuellt efter markeringar i dokumentet. Du kan via markeringslistan hitta alla markeringar och genom att klicka på en rad i markeringslistan snabbt hitta vilken sida markeringen finns.

Markeringslistan kan användas för att skapa kalkyler baserade på data från markeringarna. Till exempel, om du har markerat olika objekt på en ritning med ett mätverktyg, kan du se deras antal, längd, area, volym och andra egenskaper i markeringslistan. Du kan sedan exportera dessa data till Excel för att göra beräkningar och skapa rapporter. Markeringslistan är ett kraftfullt och flexibelt verktyg som hjälper dig att arbeta effektivt med PDF-dokument i Revu.

Revu Markeringslistan

Bluebeam Studio

Bluebeam Studio är en molnbaserad plattform som låter dig samarbeta med andra i realtid. Du kan använda Bluebeam Studio för att skapa, granska, redigera och godkänna projektmaterial, oavsett var du befinner dig. Bluebeam Studio består av två delar, Studio Projekt och Studio Sessioner. Studio Projekt fungerar som en projektbaserad lagringsplats för alla typer av dokument. Bluebeam Sessioner används för att samarbeta i PDF-dokument samtidigt med andra kollegor eller samarbetspartners. Tillsammans gör dessa båda delar Bluebeam Studio till ett kraftfullt verktyg för att effektivisera ditt arbetsflöde och förbättra din produktivitet.

Bluebeam Cloud

Bluebeam Cloud är en molnbaserad tjänst som låter dig dela och granska PDF-filer med andra användare direkt i webbläsaren. Du kan skapa och hantera projekt, bjuda in deltagare, lägga till kommentarer och markeringar, och spåra ändringar i realtid. Bluebeam Cloud är integrerat med Bluebeam Revu.

Bluebeam Cloud och Bluebeam Revu har dock vissa begränsningar som du bör vara medveten om. Till exempel kan du inte redigera PDF-filernas innehåll eller egenskaper i Bluebeam Cloud, utan bara lägga till markeringar. Du kan heller inte använda alla funktioner i Bluebeam Revu i Bluebeam Cloud, som t.ex. mätverktyg, formulär, digitala signaturer och 3D-vyer. Dessutom kan du inte öppna eller spara filer direkt från eller till Bluebeam Cloud i Bluebeam Revu, utan du måste först ladda upp eller ladda ner dem via webbläsaren.

Bluebeam Cloud Toolchest

Systemkrav för Revu

Operativsystem

Windows 11 (64-bitars)
Windows 10 (64-bitars)

Virtuella miljöer

Revu 21 har inte testats eller certifierats för användning i virtuella miljöer som Citrix. För Revu 21 används en prenumerationsbaserad modell som kräver en licens för en namngiven användare. Med den här typen av licens kan användare logga in på flera enheter samtidigt, vilket kanske inte är lämpligt för icke-beständiga miljöer just nu.

Hårdvara

Stationära och bärbara datorer: 1 GHz-processor (2+ GHz rekommenderas)
Surfplattor: Intel® i3-processor eller motsvarande
8 GB RAM eller mer rekommenderas
5 GB ledigt hårddiskutrymme
3-knappars mus (scroll-mus)
En skärmdrivrutin som stöder antingen OpenGL® 3.2 (eller högre) eller OpenGL® ES 3.0 (eller högre) krävs för att använda hårdvarurendering.