Realtidsvisualisering som är enkel att förstå

Chaos Enscape

För Windows och MacOS

En högpresterande renderare med låg inlärningströskel

Enscape ger dig möjligheten att i ”realtid” rendera, gå igenom, flyga igenom, skapa animationer och virtuellt uppleva din modell i 3D med otrolig enkelhet.

Det är enkelt att exportera din modell och låta andra granska din design, med hjälp av 3D-panorama, QR-koder och webblänkar – vilket hjälper dig att presentera dina idéer och kommunicera din design i det format som fungerar bäst för dig och din publik.

Att använda Enscape som din renderare kan hjälpa dig att ge dina visualiseringar liv eftersom Enscape kommer med ett inbyggt bibliotek med över 1 900 komponenter av hög kvalitet, en materialredigerare och ljusalternativ för modelleringsprogrammet.

Enscape skapar utan att vara krävande

Dubbelriktad kommunikation

Realtidstekniken visualiserar ditt projekt som en helt renderad 3D-genomgång som kan navigeras och utforskas från alla vinklar.

Du kan följa varje uppdatering av din plan direkt tack vare det dubbelriktade kommunikationen mellan ditt modelleringsverktyg och renderingsfönstret i Enscape.

Det du lägger till i 3D-modelleraren visas i renderingsfönstret och vice versa.

Renderingsfärdigt innehåll

Enscapes ständigt växande komponentbibliotek hjälper dig att fylla din scen med liv och göra den ännu mer realistisk. Bläddra igenom bara ett litet urval av vår kollektion, så att du kan få en känsla för de tillgängliga modellerna. Chaos lägger alltid till fler.

Öppna ”Enscape Asset Library” i renderingsfönstret. Välj, placera och redigera enstaka eller flera tillgångar via Enscape-renderingsfönstret. Se förändringarna som återspeglas ”live” i din modell och njut av denna tvåvägsplacering av tillgångar.

Ändra färg eller material på en komponent via en anpassningspanel. Justera parametrar för att accentuera eller blanda tillgångar i scener.

Mängder av färdiga material

Få tillgång till flera hundra fördefinierade högkvalitativa material i Enscapes materialbibliotek. Kommunicera din designestetik och förbättra realismen i varje scen med liten ansträngning.

Finjustera materialen i Enscapes materialredigerare. Justera texturer för att höja nivån av realism i dina visualiseringar.

Skapa rätt stämning

Simulera belysningssituationer vid olika tider på dygnet eller kolla det konstgjorda belysningskonceptet i din byggnad på natten. Om du vill veta dagsljusförhållandena för någon stad i världen vid en viss tidpunkt så kan du ange en plats.

Den filmiska vyn och atmosfären i din scen kan regleras av bildinställningarna. Få din återgivning att se ut som om den togs med en professionell DSLR-kamera. Justera linsens utstrålning för att framhäva specifika detaljer eller lysa upp hela bilden.

Dimma ger din scen en känsla av djup genom att göra ljusstrålarna mer synliga; använd den för att simulera spridning av damm eller ett lager av tät dimma. Tiden på dygnet har en direkt effekt på dimmans färg; vid solnedgången blir det mer intensivt. Prova lite dimma till din scen, annars skulle det vara en missad möjlighet.

Fokusera på vad du vill. Med den här inställningen väljer du vilken del av din modell som sticker ut. Uppmärksamma specifika detaljer och sudda ut andra för att skapa en dynamisk bild.

Navigera i ”realtid”

Navigera i ditt fullt renderade projekt med perspektiv-, gång- och flyglägen med livelänken mellan Enscape och SketchUp.

Omedelbara högkvalitativa 3D-genomgångar i varje steg av designprocessen.
Perfekt för dagliga designrecensioner, livedemos och slutliga kundpresentationer

Dela och samarbeta

Skapa en animerad genomgång av ditt projekt på nolltid.

Dela och gruppera panoramabilder för att skapa en bättre presentationsupplevelse.

Gör en bild med en genomskinlig bakgrund och lägg till rätt bakgrund med lätthet. Spara tid från efterbearbetning eftersom reflektionerna och nyansen av de halvtransparenta materialen bevaras under exporten.

Flera licensalternativ

Enscape kan du använda i både Windows och MacOS för SketchUp, Rhinoceros, ArchiCAD och Vectorworks.

I Windows kan du även använda Enscape i Revit,

Du kan abonnera årsvis på en licens för en användare eller som en ”flytande” licens som flera medarbetare kan dela på.

Hur ser dina/era behov ut?

Systemkrav för Enscape

Windows 64-bit

Operativsystem Microsoft® Windows® 10 eller senare.

Grafikkort: NVIDIA eller AMD dedikerad GPU med 4GB VRAM som stöder Vulkan 1.1
NVIDIA GeForce GTX 900-serien / Quadro M-serien och nyare
AMD Radeon RX 400-serien / motsvarande Radeon Pro-serien och nyare

VRAM (Video random access memory): 4GB

Enscape har inte stöd för Radeon 6000 mobile GPU’s och Intel Integrated Graphics onboard GPU’s SLI

MacOS

Operativsystem Monterey 12.6 eller senare.

MacBook Air (M1, 2020)
MacBook Pro (M1, 2021)
iMac (M1, 2021)
Mac mini (M1, 2020)

MacBook Air (M2, 2022)
MacBook Pro (M2, 2022)

MacBook Pro (M3, 2023)
iMac (M3, 2023)

Enscape har inte stöd för Mac med Intel processor eller Intel eller AMD grafikkort.