Ett kostnadeffektivt 2D och 3D CAD-verktyg

IntelliCAD Premium Edition Plus – en kraftfull CAD-programvara!

IntelliCAD®jobbar fullt ut i det etablerade dwg-formatet, utan konverteringar!

IntelliCAD® Premium Edition + (PE+) är en kraftfull och prisvärd CAD-mjukvara med alla funktioner som ger utökad anpassning.

IntelliCAD® PE+ erbjuder en komplett uppsättning 2D- och 3D AutoCAD®-kompatibla ritverktyg! Det är det smartaste valet för ingenjörer, arkitekter och konsulter, eller alla som kommunicerar med CAD-ritningar. Den är designad för att ge dig den bästa oöverträffade kompatibiliteten och ett äkta CAD-mjukvarualternativ till Autodesk® AutoCAD®-programvaran som tillhandahåller en omfattande programmeringsverktygssats för LISP, VBA .Net och IRX-utveckling. Plus, nu även BIM-stöd och utökad interoperabilitet med filformaten DGN, .STEP, .IGES och .PDF.

Fördelarna med IntelliCAD PE+

Prisvärd och enkel licensiering 

IntelliCAD® PE+ finns som ägd singellicens eller ägd nätverkslicens.

När du köper en ägd licens tillkommer inga årliga avgifter. Du kan vid behov köpa en uppgradering.

En nätverkslicens är perfekt för er som har ett mer sporadiskt behov och flera därför kan dela på en licens.

Du kan köpa en nätverkslicens för 3, 5 eller 10 samtidiga användare.

Kontakta oss om du är intresserad av en nätverkslicens.

Fullt stöd för DWG-formatet

IntelliCAD® stöder fullt ut AutoCAD-ritningar. IntelliCAD läser och skriver .dwg-filer i sitt ursprungliga format utan förlust av data, från senaste formatet AutoCAD 2018 tillbaka till version 11, inklusive AutoCAD LT®. Eftersom IntelliCAD använder Autodesk DWG-kompatibelt filformat som sitt ursprungliga filformat, krävs ingen konvertering.

IntelliCAD® öppnar, redigerar och sparar alla befintliga .dwg-filer sparade i version 2.5 till och med 2024, utan konvertering eller dataförlust. Det gör IntelliCAD® mer kompatibelt med äldre versioner av AutoCAD®-programvaran än AutoCAD®-programvaran själv är!

Dessutom är det möjligt att öppna och redigera *.DGN-filer. *.DGN-filer kommer att sparas som *.DWG-filer.

Konvertera PDF till redigbar ritning

I IntelliCAD® PE+ kan du givetvis använda rasterbilder, som t,ex, TIFF, BMP, JPG m.m., som så kallade underlays (länkade underlagsfiler) som du kan rita ovanpå eller rita av.

PDF-filer (både raster och vektor-PDF) kan också användas som länkade underlagsfiler, men en vektoriserad PDF kan även konverteras till redigerbara linjer, polylinjer, splines etc. med hjälp av PDF-importfunktionen.

Verktygspaletter med väggar, dörrar, fönster, trappor m.m.

Verktygspaletter är en kombinerad metod för att komma åt verktyg. Genom att slå samman verktygsfält och ”Ribbons” kan användare snabbt komma åt ritnings-, redigerings- och utforskaverktyg. Palettkategorier kan också utökas eller anpassas vilket gör det mycket lättare att hantera och anpassa. IntelliCAD® tillåter användare att docka och automatiskt dölja verktygspaletter.

Inte nog med det. Det finns väggar, fönster, dörrar, öppningar, trappor, räcken, plattor och stål (2D- och 3D-former).
Givetvis kan du skapa egna dörrtyper, väggtyper etc. med rätt mått etc.

För dig som har jobbat med AutoCAD Architecture så kommer du att känna igen dig.

Enkel övergång från AutoCAD till IntelliCAD

IntelliCAD® stöder hundratals AutoCAD®-kommandon. Välj AutoCAD®-programkommandon från rullgardinsmenyerna och verktygsfältsikonerna, eller skriv AutoCAD®-kommandot på kommandoraden – beroende på vilket som passar bäst för ditt arbetssätt. Du kan arbeta med IntelliCAD-fönstret och dess element på en mängd olika sätt. Du kan till exempel visa och ordna om verktygsfälten, visa kommandoraden och aktivera statusfältet. Verktygsfälten och kommandoraden kan också flyttas var som helst på skärmen eller dockas till kanterna av huvudfönstret i IntelliCAD.

När du skriver på kommandoraden föreslår IntelliCAD namn på matchande kommandon medan du skriver. De föreslagna namnen visas i ett AutoComplete-fönster. Välj bara önskat kommando i listan. Förutom kommandonamn kan förslag inkludera namn på externa kommandon, systemvariabler, alias och LISP-funktioner.

IntelliCAD® stöder även AutoCAD®-programvarumenyer (MNU), dialogrutor (DCL), teckensnitt (SHX), skript (SCR) och symbolbibliotek, så att du enkelt kan överföra anpassade AutoCAD®-programvarumiljöer till IntelliCAD® och fortsätta arbeta i din favoritritmiljö.

Systemkrav för IntelliCAD

Windows 64-bit

Operativsystem Microsoft® Windows® 11 eller Windows 10.

Processor Basic: 2,5–2,9 GHz processor
Rekommenderas: 3+ GHz-processor

RAM minst: 8 GB
Rekommenderas: 16 GB eller mer.

Grafikkort Grundläggande: Stöd för OpenGL 1.4 eller senare.

Diskutrymme 10,0 GB (SSD rekommenderas)

Microsoft-kompatibel mus